A gyomirtásról

Magyarországon a házi kertekben egyre nagyobb felületet borít pázsit. A gyepesített területek ápolása, gyommentesen tartása összetett feladat, és már a telepítés előtt el kell kezdeni.

A gyepesítés előtt érdemes legalább egy alkalommal totális gyomirtó szerrel lekezelni az érintett földterületet. Ezt megelőző gyomirtásnak nevezik, és ezzel a módszerrel ritkítani tudjuk azokat a gyomokat, melyeknek a későbbi irtását nehéz megoldani.

Az elgyomosodás megelőzésének még egy fontos eleme, hogy csak ellenőrzött minőségű vetőmagot használjunk, amely nem tartalmaz idegen (gyom)magvakat.

A már telepített és megfelelően beállt gyep gyomirtása több lépésből áll: rendszeres fűnyírás, műtrágyázás, karbantartás és szellőztetés, öntözés, vegyszeres gyomirtás. Az első négy lépés segítségével zárt, a talajt jól árnyékoló, erős, egészséges, és kellő növekedési erélyű gyepszőnyeget kapunk, amely megakadályozza a gyommagvak csírázását, vagyis a gyom kihajtását. Amennyiben a pázsit ennek ellenére gyomosodik, használjunk gyep gyomirtó szereket. Ezek a szerek gyorsan és egyszerűen szüntetik meg a gyomproblémát, továbbá gátolják az évelő gyomok újrahajtását is.

A gyomirtó szerek 100 négyzetméterre eső dózisát 5-10 liter vízzel kell kipermetezni az évelő kétszikű gyomfajok intenzív növekedésének kezdetén, még virágzás előtt. A készítmények hatékonysága akkor a legjobb, ha fiatal gyomnövények ellen használjuk őket. A szer a gyomnövényekbe gyorsan felszívódik, majd a nedvkeringéssel eljut a növekedési pontokba (hajtáscsúcs és gyökérzet), így megakadályozva az újrahajtást.

gyomírtás után

A gyomirtásra legalkalmasabb a meleg, párás idő, amikor a levelek felülete száraz. Aszályos vagy hideg (10°C alatt) időjárás esetén ne végezzünk gyomirtást. A gyomirtás akkor optimális, amikor a gyep lassú növekedése miatt két nyírás között 1 hétnél hosszabb idő telik el. Ajánlatos a kezelést tavasszal és ősszel elvégezni, amikor a gyep növekedése még nem olyan intenzív. Egy tenyészidőszakban maximum két kezelés végezhető.

Hobbi Áruház Cegléd

Készült a Dow AgroSciences kiadványa alapján

Program a 10. születésnapra

Hobbi Áruház születésnapi program, és más szorakozási lehetőségek Június 22-én Cegléden. az áruházunkban.
10 év, 10% kedvezmény mindenre, 2019 Június 22-én (Szombaton).

Ebben az évben elmaradt a szokásos gyereknapi rendezvényünk az áruházban, okkal. Június 22-én lesz 10 éve, hogy megnyitottuk áruházunkat. Ezen a napon bepótoljuk a gyereknapi program tervet is. Ennek keretein belül lesz a szokásos bohóc műsor arcfestés, ugrálóvár, bűvész show, rodeóbika és más meglepetés is. Sok szeretettel várunk kicsiket, nagyokat és szülőket ezen a napon. Ha nincs még ötlete, mi legyen a program erre a napra, mi tudjuk a megoldást.

Ötlethez a megoldás | Hobbi Áruház

Születésnapi program a hobbi áruházban, Cegléd.

A rendezvény az áruházunkban lesz: Bau-Trans 2000 Kft | Hobbi Áruház, 2700 Cegléd Külső Jászberényi út OMV kút mellett.